Beach Courtyard House by Auhaus Architecture (16 pics)




Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Houses beach architecture housing house

Auhaus Architecture designed this inspiring beach residencee located in Victoria, Australia, in 2016. Take a look at the complete story after the jump.

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Beach Courtyard House by Auhaus Architecture

Houses beach architecture housing house

From the architects: This new house on the 13th Beach golf course has been designed in response to site conditions – an irregular wedge shaped site, a slight upward slope from front to rear, driving winds across the course from the adjoining Thirteenth Beach, North facing front boundary, golfers regularly passing by on the southern edge, the obscuring of future neighbouring buildings (it is part of a newly opened land section and has no immediate neighbours yet). The sweeping plan takes in the extremities of the wedge shaped site, folding away from the prevailing winds and enclosing a large, sheltered north facing courtyard and pool.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM AUSTRALIA

A monolithic block wall inside the fence line bounds the long courtyard edge, creating a greater feeling of enclosure and seclusion within the main external zone. Large openings through the wall allowing foliage to spill through, giving the sense of an endless landscape beyond. All habitable rooms face into the central courtyard, providing outlook and a strong connectedness throughout the house. The split level plan delineates zones within the house whilst the relative height of the two levels obscures the immediate foreground of road / neighbours and provides a vista across to the treelined horizon.

Find more projects by Auhaus Architecture: auhaus.com.au




Related Post

Leave a Reply