Country House by Andre Tchelistcheff Architects (20 pics)




Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Andre Tchelistcheff Architects   this stunning country house situated in Shelter Island, New Yo

Andre Tchelistcheff Architects   this stunning country house situated in Shelter Island, New York in 2012.

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

Country House by Andre Tchelistcheff Architects

A shingle Dutch Colonial house on Shelter Island, NY was updated to become a refined, contemporary c

A shingle Dutch Colonial house on Shelter Island, NY was updated to become a refined, contemporary country home for a young family. Prior renovations to the original structure had created a haphazard addition, meant to serve as a separate apartment. This added unit was recognized as both awkward and redundant, especially for a house that was to be occupied by a single family. Thus, we gutted the space to create a lofty kitchen and dining area, complete with large French doors opening to the property’s manicured lawns and pool. Polished concrete floors were poured, and exposed steel structural I-beams were added to naturally draw the eye upwards to the house’s exquisite oak ceiling. A wet bar now connects the Living Room and Study on the first floor, creating continuation between previously segregated rooms. Upstairs, a Master suite was devised, featuring a Bianco Dolomite shower and vanity. The upper Guest Bathroom was also redesigned, now including a soaking tub and a custom vanity. The neglected landing area between the bedrooms was activated by the addition of a built-in day bed, and new book shelves to display the family’s extensive collection. Photography by Seong Kwon




Leave a Reply