Jing Kai New Media Center by hyperSity Office (14 pics)




hyperSity Office have designed the new venue of the Beijing Design Week. Take a look at the complete story after the jump.

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center by hyperSity Office

Jing Kai New Media Center is located in Tongzhou, Beijing. In a height of 6 meters and an area of ab

Jing Kai New Media Center is located in Tongzhou, Beijing. In a height of 6 meters and an area of about 500 square meters, it is transformed from the existing staff canteen into venue of the Beijing Design Week 2016. With only one-month construction period, the architect decided to preserve the original structure and corrugated steel sheet facade, to enable low impact measures within an integrative perspective. By painting the facade with bright orange color and attaching a new perforated plate, the form, texture, as well as permeability of the gradient color effect of the new building skin, compose a vivid atmosphere to the surrounding built environment. Emphasizing on a full-scale renewal of the existing building, the exhibition hall provides flexibility to present different combinations of displayed items. 4-meter high cantilevered window in the east of hall space performs a second story exhibition area. A multi-funtional exhibition platform was designed through the interactions of the window structure and interior vertical transportation, as well as the existing two beams, ultimately evolved into a special art installation. The overall design implies a complex and intense task to optimize and update the space towards more dynamic and articulated set of contemporary exhibited functions. Echoed with artistic expression of the sense of virtual reality, 3d print technique and interactive media, the platform design assures the visual correspondence and spatial coherency. However, the body itself is like an analogy of the industrial parts, which is hoped to recall the memory and creativity of manual and mechanical aesthetic from the Age of Steam. By tracing the origin and history of design, this spatial metaphor unfolds an intimate dialogue with architects, artists and audiences. Photography by Han GAO




Related Post

Leave a Reply