Victorian House Redesign by SWG Studio. (20 pics)




Victorian House Redesign by SWG Studio.

 SWG Studio  have completely redesigned this stunning victorian house situated i

SWG Studio have completely redesigned this stunning victorian house situated in Melbourne, Australia, in 2017. Take a look at the complete story after the jump.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

Victorian House Redesign by SWG Studio.

 Jazz Up Residence by SWG Studio   From the architect: These original single fro

Jazz Up Residence by SWG Studio

From the architect: These original single fronted Victorian terraces in the neighbourhood of Brunswick while different in style, are otherwise similar in their scale, materials, and setback. This street, comprises an attached row of five Victorian brick single storey houses.

The original front part of our client’s house consists of a corridor on the Northern side with access to the two bedrooms on the opposite side. The rear part houses the living and dining room and was believed to have been an extension added at a later stage.

Then the kitchen and bathroom under the skillion roof including the rear detached metal cladded garage were added after a period of time. The original layout of the main dwelling did not include any internal WC and laundry when it was originally built as the existing original outbuilding WC and laundry are still standing proud today.

RELATED: FIND MORE IMPRESSIVE PROJECTS FROM AUSTRALIA

The existing kitchen was exceptionally narrow with a raked ceiling towards the rear wall which was facing to the rear courtyard. The existing splashback was lined with pine wooden panelling laid diagonally above the laminated narrow “U” shaped kitchen bench top.

There wasn’t any indoor-outdoor living space. The opened walkway along the Southern boundary was the link to connect the front to rear part of the property.

Find more projects of SWG Studio:  http://www.swgstudio.com.au/

 




Leave a Reply