Apartment X by KC Design Studio (28 pics)




Apartment X by KC Design Studio

design apartments apartment

KC Design Studio designed this charming 40m2 apartment in Taipei, Taiwan, in 2018 .Take a look at the complete story after the jump.

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

Apartment X by KC Design Studio

design apartments apartment

From the architects: It is true that humans have the greatest adaptation because we can get used to all kinds of space. However, after we are acquainted with the owner, it is an issue to consider how we provide the corresponding functions and also consider aesthetics in the face of the diverse lifestyles. When he was talking to us about his likings and needs in life, in such a great number that we can’t count on the fingers, we thought the 14-ping space was not enough.

In the operation of the space, first, we have to analyze the diverse actions. We propose homogeneity, time, and height. The examples of homogeneity include the kitchen and the dining table, which are with the consistent functions. Time means the conscious use of the field, such as watching TV, dining, and chatting. Although sleeping is a long-time behavior, it is unconscious. Height is an interesting finding. For example, we lie down when sleeping. We sit down when working and reading. We stand when we pass the main flow. Depending on this concept, we place the lifestyle into the space. The staggered positions can be defined and at the same time, the basis is formed.

This does not make enough space, though. So we propose the variable uses. In fact, this concept is to unify the complex functions, which can be used uniquely when needed. We combine the open kitchen with the turning dining table. Besides providing the broad field, both of them can be used when necessary. The wall on the other side is also designed with the function of mobile storage to meet the owner’s temporary usage needs.

Photography by Hey! Cheese

Find more projects by KC Design Studio:  www.kcstudio.com.tw




Related Post

Leave a Reply